خلق شخصیت کاریزماتیک تاجر | نکاتی که قبل از ورود به بازرگانی باید بدانید
داشتن شخصیت کاریزماتیک تاجر، یکی از ویژگیهای مهم قبل از ورود به عرصه بازرگانی است. امّا رازهای موفقیت این تاجران و نکات قبل از ورود به تجارت چیست؟
پایه تحصیلی پیشدانشگاهی را به خاطر دارید؟ شاید کتابها و درسهای آن زمان در خاطر شما نباشند ولی پیشدانشگاهی بودن و آماده شدن برای دانشگاه، جذابیت زیادی برای دانشآموزان داشت. آن زمان توجه کمتری به فرآیند آمادهسازی دانشآموز برای ورود به فضای دانشگاه میشد. «پیشدانشگاهی» موقعیت خوبی بود تا به شخصیت دانشجو فکر کنیم. اینکه از رشته تحصیلی موردعلاقه خود چه توقعی دارید و قرار است چه آیندهای را برای شما بسازد.
خلق شخصیت کاریزماتیک تاجر
موقعیتهای مختلفی در زندگی رقم خواهد خورد که آمادگی شما را برای ورود به مشاغل و کسبوکارهای مختلف محک میزند. با کمی تحقیق و بررسی زندگی افراد موفق، شخصیت ایدهآل در آن مهارت یا شغل را کشف خواهید کرد. تجارت نیز یکی از کسبوکارهایی است که پیش از ورود به آن باید چند فاکتور مهم را بررسی و برای تقویت آن تلاش کنید. امروز میخواهیم تا کمی بیشتر به شخصیت کاریزماتیک تاجر بپردازیم.
نکات قبل از ورود به تجارت که باید بدانید
پارامترهای مختلفی در شکلگیری شخصیت تاجر تاثیرگذار هستند. ویژگیهایی را که امروز بررسی کردهایم، با توجه به شرایط کنونی جامعه تاجران ایرانی و فضای تجارت بینالمللی به صورت اجمالی در نظر گرفته شده است.
بازاریابی
اقداماتی که مربوط به محصول وارداتی موردنظر میشود را با عنوان «بازاریابی» معرفی میکنیم. اقداماتی از قبیل:
-
شناخت بازار هدف
کدام بازار ایران و به چه محصولی نیاز دارد؟ اولین گام برای بازاریابی محصول وارداتی، پاسخ به این دو سوال بهصورت موازی است. به صورت موازی به این معنی است که همزمان باید در کنار نیازمندیهای بازار، جغرافیای انسانی و فرهنگی آن بازار را شناسایی کنید. این موارد به ظاهر ساده نقش ویژهای در تعیین رازهای موفقیت تاجران دارد.
یک مثال ساده:
واردات گوشت منجمد به شهرهای نواحی غربی کشور منطقی به نظر نمیرسد. درحالی که شاید شهرهای صنعتی و پرجمعیت مقصد خوبی برای این نوع محصول باشند.
-
استعلام قیمت
شما برای داشتن شخصیت کاریزماتیک تاجر باید پیشبینیهایی را برای محاسبه قیمت تمامشده کالای وارداتی خود داشته باشید. به صورتی که این اطلاعات، توانایی این را داشته باشد تا قیمت نهایی کالای واردشده را با کمترین خطا تخمین بزند. اطلاعاتی نظیر:
- قیمت تمامشده کالا در بازارهای جهانی
- شرایط بازار داخلی ( مانند حملونقلهای داخلی)
- شرایط کالا ( وزن، بستهبندی، دسترسی و …)
- حقوق ورودی گمرکی
-
تامین کالا
پس از شناخت بازار و انتخاب محصول موردنظر، باید به فکر تامین کالا باشید. برای اینکار باید تمامی جوانب را در نظر داشته باشید. از نکات قبل از ورود به تجارت مواردی از قبیل:
- کشور مبدا
- مشتری خارجی
- تامین ارز موردنیاز
- روش حمل کالا به کشور
- طرح مدل کسبوکار برای فروش کالا
ارتباطات
به هیچ وجه نمیتوانید بار فرآیند واردات را به تنهایی به دوش بکشید. در این راه پرپیچوخم گذرگاههای مختلفی وجود دارد که بهتر است برای هر یک از آنها، از خبرههای آن استفاده کنید. ارتباط با اشخاص یا شرکتهایی نظیر:
- بیمهگر
- ترخیصکار
- کریر
- حملونقل
یک مثال ساده
اگر کمی با تجارت آشنا باشید، قطعاً از دشواریهای ترخیص کالا خبر دارید. ارتباط با یک ترخیصکار حرفهای یا شرکتهای بازرگانی میتواند سختیهای این مرحله را برای شما هموار کند.
اطلاع از قوانین تجاری
برای ورود به هر کسبوکار باید از قوانین آن مطلع باشید. تجارت هم یکی از مشاغلی است که اگر با مقررات آن به خوبی آشنا نباشید، بیزینس خطرناکی را آغاز کردهاید. یکی دیگر از رازهای موفقیت تاجران آگاهی از همین منابع اطلاعاتی است. بهویژه زمانی که این قوانین دستخوش تغییرات میشود و باید دانش و اطلاعات خود را در این زیمینه بهروز کرده باشید.
یک مثال ساده
برخی از مهمترین قوانین واردات کالا:
- قانون مقررات صادرات و واردات
- آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات
- آییننامه امور گمرکی
- کتاب مقررات صادرات و واردات
- بخشنامه های اجرایی
-
سرمایه
تجارت بدون داشتن سرمایه ممکن نیست. فریب شعارهای بنگاههای تجاری را هم نخورید که فریاد میزنند: شروع تجارت بدون سرمایه! هرگاه با این نوع طرزفکرها مواجه شدید، به سرعت از آن محل دور شوید. یکی از مشکلات اساسی تاجران نوپا در براورد سرمایه لازم برای شروع تجارت است. هزینههای پیشبینیشده آنها فقط مشمول کالای وارداتی میشود و حتی هزینههای جانبی مانند بیمه و باربری را در نظر نمیگیرند. به مثال زیر توجه کنید:
یک مثال ساده
چند نمونه از هزینههای پنهان واردات:
- هزینه منابع انسانی
- هزینه امور گمرکی
- هزینه حملونقلهای غیرمسقیم
- هزینه ارتباطات تکمیلی
و در آخر
پیشنیازها برای شروع واردات به همین آسانی هم نخواهد بود. آنقدر هم سخت نیست که از تجارت بترسید و جرات ورود به عرصه بازرگانی را نداشته باشید. مطالبی که امروز به آن پرداختیم، مهمترین نکات قبل از ورود به تجارت بود که هر بازرگان باید به خوبی به آن مسلط باشد. از رازهای شخصیت کاریزماتیک تاجر، آشنایی کامل به سرفصلهای گفتهشده است که در شکلگیری شخصیت آنها به شدت تاثیرگذار است. هر گونه سوال یا ابهامی در مورد پیشنیازهای ورود به عرصه بازرگانی را در بخش کامنتها با ما در میان بگذارید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
راهنمای ابطال درخواست تخصیص ارز
پس از ایجاد درخواست تخصیص ارز، این امکان وجود دارد تا در صورت صلاحدید درخواست تخصیص ارز را ابطال و به سامانه جامع ارزی بانک مرکزی ارسال کنید. توجه فرمایید تنها زمانی میتوانید درخواست تخصیص ارز را ابطال کنید که وضعیت آن «تخصیصیافته»، «آماده برای تخصیص» یا وضعیت فعالیت «اتمام» باشد.
راهنمای تعیین منشا ارز
تمام کالاهایی که بهصورت بانکی، بدون انتقال ارز ثبتشده باشند، باید در سامانه جامع تجارت اقدام به تعیین منشا ارز نموده و جهت ترخیص کالا، کد رهگیری اعلامیه تأمین ارز را دریافت نمایند.
راهنمای درخواست تخصیص ارز وارداتی (بخش دوم) – پایانی
در فرایند واردات رسمی کالا، بعد از نهایی شدن ثبت سفارش و جهت دریافت مجوز خرید ارز، بازرگان میبایست نسبت به ارائه درخواست تخصیص ارز در سامانه جامع تجارت بپردازد.
راهنمای دریافت شناسه کالای وارداتی (بخش دوم) – پایانی
شناسه کالای وارداتی؛ شناسه ای منحصربفردیست که به ازای خصیصه های موجود در محصول، طی فرآیندهای تجاری به محصولات تخصیص داده میشود.
راهنمای دریافت شناسه کالای تولیدی (بخش دوم) – پایانی
شناسه کالای تولیدی؛ شناسه ای منحصربفردیست که به ازای خصیصه های موجود در محصول تولید شده، در سامانه های تجاری به محصولات تخصیص داده می شود.
راهنمای درخواست تخصیص ارز وارداتی (بخش اول)
در فرایند واردات کالا، بعد از نهایی شدن ثبت سفارش و برای دریافت مجوز خرید ارز، بازرگان میبایست نسبت به ارائه درخواست تخصیص ارز وارداتی در سامانه جامع تجارت اقدام نماید.
دیدگاهتان را بنویسید