راهنمای دریافت شناسه کالای وارداتی (بخش دوم) – پایانی
شناسه کالای وارداتی؛ شناسه ای منحصربفردیست که به ازای خصیصه های موجود در محصول، طی فرآیندهای تجاری به محصولات تخصیص داده میشود.
مطالعه بخش اول مقاله “راهنمای دریافت شناسه کالای وارداتی“
ادامه مراحل راهنمای دریافت شناسه کالای وارداتی، به ترتیب زیر میباشد:
4- شناسه تکمیلی
شناسه تکمیلی، شناسهای 16 رقمی با پیششماره 13 رقمی شناسه کالای متناظر بوده و در صورت مقداردهی فیلدهای اختیاری (تکمیلی) کالا توسط کاربر تولید میشود و از همین رو به ازای هر شناسه کالا (13 رقمی) امکان اخذ 999 شناسه تکمیلی (از 001 تا 999) وجود دارد.
در حال حاضر از شناسه تکمیلی در فرآیندهای تجاری استفاده نمیشود، بااینحال اگر کسبوکاری نیاز به تعریف کدی با اطلاعاتی بیشتر از شناسه کالا داشته باشد میتوانید از این قابلت سامانه شناسه کالا در فرآیندهای داخلی خود استفاده کنید.
4-1 شناسه تکمیلی در سرفصلهای دارای شناسه بینالمللی
در سرفصلهایی که کاربر بهصورت اختیاری یا اجباری از شناسه بینالمللی، در صفحه «کدهای بینالمللی» استفاده کرده باشد، اگر در حین فرآیند کدگذاری یا از طریق کپی درخواست در فیلد شناسه بینالمللی، کدی را وارد کند که از قبل در سامانه وجود داشته باشد و شناسنامه آن تکمیلشده باشد، فرم تکمیل اطلاعات و شناسنامه کالای موجود در سامانه نمایش داده میشود و کاربر میتواند اقدام به مقداردهی فیلدهای اختیاری و درنتیجه تکمیل اطلاعات شناسه 16 رقمی نماید.
قابلذکر است اگر برای یک شناسه کالا فیلد شناسه بینالمللی مقداردهی شده باشد، آن شناسه کالا فقط میتوانند یک شناسه تکمیلی داشته باشد و در مراحل بعدی فقط اطلاعات آن کامل میشود و امکان صدور شناسه کالای جدید وجود ندارد.
4-2 شناسه تکمیلی سرفصلهای فاقد شناسه بینالمللی
در این سرفصلها اگر مقادیر انتخابی برای فیلدهای اجباری و همچنین اطلاعات طبقهبندیهای HS , ISIC و CPC با اطلاعات شناسه کالایی که در سامانه وجود دارد یکسان باشد، فرم تکمیل اطلاعات با مشخصات شناسه کالای موجود در سامانه نمایش داده میشود.
با مقداردهی فرم «تکمیل اطلاعات» چنانچه شناسه کالای تکراری تشخیص دادهشده دارای شناسه تکمیلی نباشد، کاربر میتواند با تکمیل اطلاعات فیلدهای اختیاری اولین شناسه تکمیلی خود را دریافت نماید.
درصورتیکه پیشازاین برای شناسه کالا، شناسه تکمیلی صادرشده باشد، کاربر میتواند اقدام به ایجاد شناسه تکمیلی جدید با مقادیر جدید برای فیلدهای اختیاری کند و یا اینکه پس از انتخاب یکی از شناسه تکمیلیهای موجود اطلاعات آن را کاملتر نماید.
4-3 نحوه ایجاد شناسه تکمیلی
بعد از نمایش فرم اولیه تکمیل اطلاعات و انتخاب گزینه تکمیل اطلاعات/ افزودن اطلاعات، میتوان با انتخاب صفحه «فیلدهای توصیفی تکمیلی» اقدام به مقداردهی فیلدهای توصیفی تکمیلی (اختیاری) نمود.
تصویر14- فرم نمایش شناسه کالای تکراری
تصویر15- مقداردهی فیلدهای توصیفی تکمیلی (اختیاری)
5- کپی درخواست
برای سهولت در ثبت کالا با ویژگیهای یکسان میتوان از قابلیت «کپی درخواست» در سامانه استفاده کرد. برای این کار ابتدا از فهرست کالاهای وارداتی، در لیست کالاهای ثبتشده خود گزینه کپی درخواست را انتخاب کنید.
پس از انتخاب گزینه کپی درخواست، فرم «ثبت کالای جدید» با مقادیر شناسه کالای انتخابشده، به کاربر نمایش داده میشود.
تصویر16- محل گزینه کپی درخواست
کاربر در صفحات مختلف، تغییرات مدنظر نسبت به شناسه کالای کپی شده را اعمال و پس از اتمام مراحل گزینه «ثبت» را انتخاب میکند. در این مرحله گامهای تشریح شده در فرآیند ثبت کالای وارداتی اجرا خواهد شد.
تصویر17 – فرم اطلاعات کالا در زمان کپی درخواست
6- درخواستهای در گردش
یکی از قابلیتهای سامانه شناسه کالا امکان ذخیره درخواست شناسه کالا است. ممکن است کاربر شروع به ثبت کالایی کند و به هر دلیل مراحل را به اتمام نرساند.
این امکان وجود دارد که شما در هر یک از گامهای ثبت صدور شناسه کالا، از گزینه ذخیره استفاده کنید.
تصویر18- گزینه ذخیره جهت ایجاد درخواست
در این گام به اطلاعات ثبتشده شما یک شماره درخواست تخصیص داده میشود و پیغامی مبنی بر ذخیره درخواست و حاوی شماره درخواست به شما نمایش داده میشود.
تصویر19- ذخیره درخواست و نمایش شماره درخواست تخصیصداده شده
جهت مشاهده لیست درخواستهای موجود، میبایست از گزینه درخواستهای در گردش استفاده شود. در این صفحه با انتخاب گزینه ادامه فرایند به ازای هر درخواست، میتوان اقدام به تکمیل اطلاعات و در انتها با انتخاب گزینه ثبت و ارسال شناسه کالای جدید اخذ نمود.
تصویر20- صفحه درخواستهای در گردش
تصویر21- تکمیل اطلاعات درخواست و ثبت اطلاعات
6-1 دلایل عدم تبدیل درخواست به شناسه کالا
به دلایل زیر، فرآیند صدور شناسه کالا یا تکمیل اطلاعات یک درخواست منجر به شناسه کالا نمیگردد:
1. اگر کاربر مقدار جدیدی برای یکی از فیلدهای توصیفی درخواست داده باشد، در این حالت درخواست کاربر توسط کارشناسان سامانه شناسه کالا بررسی میشود و پس از بررسی پاسخ مناسب، در فرم درخواستهای در گردش به کاربر نمایش داده میشود.
2. به درخواست کارگروه تخصصی، اخذ شناسه کالای وارداتی در برخی سرفصل کالایی، نیازمند نظارت شناسنامه اظهارشده کاربر است و علاوه بر درخواست مقدار جدید توسط کاربر، همه اطلاعات شناسنامه کالای معرفیشده توسط کارشناسان سامانه شناسه کالا بررسی میشود.
3. کاربر به جهت عدم وجود اطلاعات دقیقی برای تکمیل فرآیند ثبت کالا یا به دلایل دیگر، ادامه ثبت کالا را به زمان دیگری موکول کرده و ثبت کالای خود را در آن مرحله ذخیره کند.
در منوی درخواستهای در گردش با جستجوی شماره درخواست، تاریخ درخواست (بازهی تاریخی ارسال درخواست)، قلم کالا و یا وضعیت درخواست میتوان درخواست موردنظر را یافت و از وضعیت آن (رد، در جریان، در حال نظارت، ارسال نشده) مطلع شد.
تصویر22 – وضعیت درخواستها
6-2 وضعیتهای مختلف درخواست
1- در حال نظارت: درخواست کاربر توسط کارشناسان سامانه شناسه کالا در حال بررسی است.
2- رد شده: درخواست کاربر به دلیل انتخاب اشتباه گروه کالایی یا سرفصل اشتباه یا به دلایل دیگر، توسط کارشناسان سامانه شناسه کالا تایید نشده است. در این وضعیت کاربر بایستی درخواست را حذف نماید و یک درخواست جدید با اطلاعات صحیح ثبت نماید.
3- در جریان: درخواست کاربر توسط کارشناسان سامانه شناسه کالا بررسیشده است و به سمت کاربر برگشت دادهشده است.
4- ارسال نشده: کاربر ادامه ثبت کالا را به زمان دیگری موکول کرده است و ثبت کالای خود را در آن مرحله ذخیره کرده است.
7- جستجوی کالا
روشهای مختلفی جهت استعلام و جستجوی شناسه کالا تعبیهشده است که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود.
7-1 فرم جستجوی کالا در عملیات شناسه کالا
شما میتوانید با انتخاب گزینه جستجوی کالا در منو عملیات شناسه کالا، از قابلیتهای بخش جستجوی شناسه کالا استفاده کنید.
تصویر23 – صفحه جستجوی شناسه کالا
جستجوی کالا در این بخش میتواند بهصورت تخصصی و در تبهای جداگانه بر اساس شناسه¬های بینالمللی کالا، شرح کالا، شناسه داخلی کالا، تناظرات بینالمللی و برخی موارد دیگر انجام گیرد.
7-2 کالاهای منتخب من
قابلیت دیگری که در این بخش قرار دادهشده، لیست کالاهای منتخب است. کاربران میتواند در لیست حاصل از جستجوی انجامشده با انتخاب گزینه افزودن به کالای منتخب، آن شناسه کالا را در بخش «کالاهای منتخب من» ذخیره نمایند.
بدین منظور در صورت لزوم برای استفاده بعدی، کالای مورد نظر در دسترس میباشد.
7-3 استعلام اطلاعات خلاصه شناسه کالا از صفحه اصلی سامانه جامع تجارت
این امکان برای مراجعهکنندگان به سامانه جامع تجارت فراهمشده است تا بدون ثبتنام و ورود بهحساب کاربری خود اقدام به استعلام شناسه کالای وارداتی نمایند. کاربران میتوانند در صفحه اصلی سامانه جامع تجارت، از بخش استعلامات، گزینه استعلام شناسه کالا را انتخاب کنند. در صفحهنمایش دادهشده، امکان اقدام به استعلام شناسه کالا بر اساس شناسه داخلی کالا (شناسه کالا) و شناسه بینالمللی GTIN نمایند.
تصویر24- استعلام اطلاعات خلاصه شناسه کالا
جهت دریافت بروزترین مباحث در حوزه تجارت و بازرگانی، با تجاریار همراه باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
خلق شخصیت کاریزماتیک تاجر | نکاتی که قبل از ورود به بازرگانی باید بدانید
راهنمای ابطال درخواست تخصیص ارز
پس از ایجاد درخواست تخصیص ارز، این امکان وجود دارد تا در صورت صلاحدید درخواست تخصیص ارز را ابطال و به سامانه جامع ارزی بانک مرکزی ارسال کنید. توجه فرمایید تنها زمانی میتوانید درخواست تخصیص ارز را ابطال کنید که وضعیت آن «تخصیصیافته»، «آماده برای تخصیص» یا وضعیت فعالیت «اتمام» باشد.
راهنمای تعیین منشا ارز
تمام کالاهایی که بهصورت بانکی، بدون انتقال ارز ثبتشده باشند، باید در سامانه جامع تجارت اقدام به تعیین منشا ارز نموده و جهت ترخیص کالا، کد رهگیری اعلامیه تأمین ارز را دریافت نمایند.
راهنمای درخواست تخصیص ارز وارداتی (بخش دوم) – پایانی
در فرایند واردات رسمی کالا، بعد از نهایی شدن ثبت سفارش و جهت دریافت مجوز خرید ارز، بازرگان میبایست نسبت به ارائه درخواست تخصیص ارز در سامانه جامع تجارت بپردازد.
راهنمای دریافت شناسه کالای تولیدی (بخش دوم) – پایانی
شناسه کالای تولیدی؛ شناسه ای منحصربفردیست که به ازای خصیصه های موجود در محصول تولید شده، در سامانه های تجاری به محصولات تخصیص داده می شود.
راهنمای درخواست تخصیص ارز وارداتی (بخش اول)
در فرایند واردات کالا، بعد از نهایی شدن ثبت سفارش و برای دریافت مجوز خرید ارز، بازرگان میبایست نسبت به ارائه درخواست تخصیص ارز وارداتی در سامانه جامع تجارت اقدام نماید.
دیدگاهتان را بنویسید