راهنمای درخواست تخصیص ارز وارداتی (بخش دوم) – پایانی
در فرایند واردات رسمی کالا، بعد از نهایی شدن ثبت سفارش و جهت دریافت مجوز خرید ارز، بازرگان میبایست نسبت به ارائه درخواست تخصیص ارز در سامانه جامع تجارت بپردازد.
مطالعه بخش اول مقاله “راهنمای درخواست تخصیص ارز وارداتی”
ادامه مراحل راهنمای درخواست تخصیص ارز وارداتی، به ترتیب زیر میباشد:
گام پنجم
درصورتیکه بانک عامل برای تائید درخواست نیاز به رویت مستندات داشته باشد، شما میتوانید، مستندات مورد نیاز را پیوست کنید. ارسال مستندات همراه درخواست اجباری نیست و تنها درصورت درخواست بانک عامل صورت میگیرید. بدین منظور ابتدا دکمه «افزودن مستند» را انتخاب و بعد از افزودن مستندات، گزینه «ثبت مستندات» را انتخاب کنید. در صورتیکه فایل مستندی به درخواست پیوست کرده باشید، فایل در این جدول قابل نمایش است. با زدن دکمه «حذف» در ستون «عملیات» میتوانید فایل مد نظر را حذف کنید.
گام ششم
در صورتیکه از صحت اطلاعات وارد شده مطمئن هستید با انتخاب «ثبت» درخواست تخصیص ارز خود را ایجاد کنید و منتظر مشاهده نتیجه باشید.
گام هفتم
نتیجه درخواست ثبتشده توسط شما میتواند یکی از حالتهای زیر باشد:
7-1 تأیید درخواست توسط بانک مرکزی
در این صورت درخواست تخصیص ارز شما با موفقیت ایجاد و جهت تائید در کارپوشه کاربر بانک عامل در سامانه جامع ارزی قرار گرفته است. در این حالت بعد از بسته شدن صفحه، درخواست شما در منوی اصلی با وضعیت «منتظر بررسی بانک» نمایش داده میشود.
2-7 رد درخواست توسط بانک مرکزی
در این پیغام علت رد بیانشده توسط بانک مرکزی نیز به شما نمایش داده خواهد شد. در این حالت بعد از بسته شدن صفحه، درخواست شما در منوی اصلی با وضعیت «رد شده» نمایش داده میشود.
7-3 تایید درخواست منوط به پذیرش شرایط خاص بانک مرکزی
در این پیغام شرایط خاص بیان شده توسط بانک مرکزی نیز به شما نمایش داده خواهد شد. در این صورت در منو اصلی درخواست شما با وضعیت «منتظر تائید ضوابط مشروط» نمایش داده میشود. شما میتوانید با انتخاب دکمه جزئیات مربوط به این درخواست، وارد صفحه جزئیات درخواست شوید و در فیلد پاسخ به بانک مجددا شرایط گفتهشده را مطالعه کنید و با گزینههای «تائید شروط» یا «رد شروط» در پایین صفحه نتیجه مد نظر خود را اعمال کنید.
در صورت تائید شروط توسط متقاضی، درخواست مجددا برای بانک ارسال و در کارپوشه کاربر بانک عامل در سامانه جامع ارزی قرار خواهد گرفت.
7-4 عدم ارسال درخواست در این لحظه
در این حالت بعد از بسته شدن صفحه، درخواست شما در منوی اصلی با وضعیت «منتظر ارسال به بانک» نمایش داده میشود. پس از گذشته زمان مناسب و ارسال درخواست توسط سیستم، شما میتوانید با مراجعه به منوی اصلی و انتخاب دکمه جزئیات مربوط به درخواست نتیجه تائید، رد و یا مشروط شدن درخواست خود از نظر بانک مرکزی را ملاحظه کنید.
گام هشتم
همانطور که گفته شد، پس از ایجاد درخواست توسط شما، درخواست تخصیص ارز در کارپوشه بانک عامل در سامانه جامع ارزی قرار میگیرد. در صورتیکه بانک عامل درخواست شما را نپذیرید، وضعیت درخواست در منوی اصلی با وضعیت«رد شده» نمایش داده میشود. همچنین اگر درخواست شما توسط بانک عامل پذیرفته شود و دارای شرایط خاصی نباشد در منوی اصلی با وضعیت «آماده برای تخصیص» خواهد بود.
چنانچه بانک عامل درخواست شما را بپذیرد و درخواست دارای شرایط خاص باشد درخواست شما ابتدا به وضعیت «منتظر تائید کارشناس بانک مرکزی» خواهد رفت و بعد از تائید کارشناس بانک مرکزی در منوی اصلی با وضعیت «آماده برای تخصیص» به شما نمایش داده خواهد شد.
در مدت زمانیکه ایجاد درخواست تخصیص ارز منتظر تائید بانک عامل یا کارشناس بانک مرکزی باشد شما میتوانید با مراجه به منوی اصلی، با انتخاب دکمه جزئیات مربوط به این درخواست، وارد صفحه جزئیات درخواست شوید و با انتخاب گزینه «انصراف از ایجاد» فرایند ایجاد تخصیص ارز را متوقف کنید. توجه کنید در صورت انجام این کار درخواست شما به وضعیت «رد شده» خواهد رفت.
گام نهم
بعد از اینکه درخواست تخصیص ارز در وضعیت «آماده برای تخصیص» قرار گرفت، درخواست شما با موفقیت ایجاد شده است و باید منتظر رسیدن نوبت تخصیص باشید. درصورتیکه نوبت تخصیص درخواست شما فرا برسد درخواست در وضعیت «تخصیص یافته» قرار خواهد گرفت و بعد از آن میتوانید نسبت به خرید ارز اقدام کنید.
جهت دریافت بروزترین مباحث در حوزه تجارت و بازرگانی، با تجاریار همراه باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
خلق شخصیت کاریزماتیک تاجر | نکاتی که قبل از ورود به بازرگانی باید بدانید
راهنمای ابطال درخواست تخصیص ارز
پس از ایجاد درخواست تخصیص ارز، این امکان وجود دارد تا در صورت صلاحدید درخواست تخصیص ارز را ابطال و به سامانه جامع ارزی بانک مرکزی ارسال کنید. توجه فرمایید تنها زمانی میتوانید درخواست تخصیص ارز را ابطال کنید که وضعیت آن «تخصیصیافته»، «آماده برای تخصیص» یا وضعیت فعالیت «اتمام» باشد.
راهنمای تعیین منشا ارز
تمام کالاهایی که بهصورت بانکی، بدون انتقال ارز ثبتشده باشند، باید در سامانه جامع تجارت اقدام به تعیین منشا ارز نموده و جهت ترخیص کالا، کد رهگیری اعلامیه تأمین ارز را دریافت نمایند.
راهنمای دریافت شناسه کالای وارداتی (بخش دوم) – پایانی
شناسه کالای وارداتی؛ شناسه ای منحصربفردیست که به ازای خصیصه های موجود در محصول، طی فرآیندهای تجاری به محصولات تخصیص داده میشود.
راهنمای دریافت شناسه کالای تولیدی (بخش دوم) – پایانی
شناسه کالای تولیدی؛ شناسه ای منحصربفردیست که به ازای خصیصه های موجود در محصول تولید شده، در سامانه های تجاری به محصولات تخصیص داده می شود.
راهنمای درخواست تخصیص ارز وارداتی (بخش اول)
در فرایند واردات کالا، بعد از نهایی شدن ثبت سفارش و برای دریافت مجوز خرید ارز، بازرگان میبایست نسبت به ارائه درخواست تخصیص ارز وارداتی در سامانه جامع تجارت اقدام نماید.
دیدگاهتان را بنویسید