راهنمای اخذ شناسه فروشنده خارجی
بازرگانان جهت انجام فرآیندهای تجاری در سامانه جامع تجارت، لازم است تا پس از معرفی طرف معامله، اقدام به اخذ شناسه فروشنده خارجی نمایند.
1- ورود به سامانه
پس از ثبتنام در سامانه جامع تجارت به آدرس اینترنتی www.ntsw.ir و بارگذاری صلاحیتها، اقدام به اخذ شناسه فروشنده خارجی کنید. برای ورود به سامانه جامع تجارت، از منوی اصلی گزینه «ورود» را انتخاب کنید، سپس نام کاربری (کد ملی)، کلمه عبور (رمز) و تصویر امنیتی را وارد نمایید.
تصویر1
نکته: اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ثبتنام و ورود به سامانه جامع تجارت در سند «راهنمای آموزش عملیات پایه» در صفحه اصلی سامانه در دسترس کاربران است.
2- اخذ شناسه فروشنده خارجی
برای دریافت شناسه فروشنده خارجی با نقش «بازرگان حقوقی/ حقیقی» وارد حساب کاربری خود شوید. از منوی سمت راست، گزینه «مدیریت فروشندگان خارجی» و سپس «اخذ شناسه فروشنده خارجی جدید» را انتخاب کنید.
تصویر2
فیلد جستجوی فروشندگان برای استفاده و جستوجوی فروشندگانی که قبلا توسط کاربر ثبت شده است مورد استفاده قرار میگیرد. در صورتی که در قسمت جستوجوی فروشنده شناسهای انتخاب و در قسمت ثبت پرونده نمایش داده نمیشود باید اطلاعات فروشنده دوباره توسط شما ثبت شود و قادر به استفاده از شناسه ثبت شده توسط دیگران نمیباشید.
نکته: توجه داشته باشید که واردات از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به سرزمین اصلی نیاز به شناسه فروشنده خارجی ندارد و باید در هنگام ثبت پرونده در قسمت اطلاعات فروشنده خارجی شناسه شرکت یا کد ملی را وارد کنید.
نکته: توجه داشته باشید که فرآیند اخذ شناسه فروشنده خارحی، نیازمند استفاده از گواهی امضای الکترونیکی (توکن) میباشد. برای اطلاعات بیشتر در مورد راهنمای دریافت و نصب گواهی امضای الکترونیکی به بخش «مستندات عمومی» سامانه جامع تجارت مراجعه کنید.
2-1 اخذ شناسه فروشنده خارجی (شخص حقیقی)
با انتخاب اخذ شناسه فروشنده خارجی حقیقی جدید، فیلد های زیر نمایش داده می شود. فیلد های ستاره دار را تکمیل و در انتها تصاویر موردنیاز مانند تصویر پیشفاکتور را با حجم کمتر از 100 کیلوبایت و با فرمت jpg بارگذاری کنید.
تصویر3
2-2 اخذ شناسه فروشنده خارجی (شخص حقوقی)
با انتخاب اخذ شناسه فروشنده خارجی حقوقی جدید، فیلد های زیر نمایش داده می شود. فیلد های ستاره دار را تکمیل و در انتها تصاویر موردنیاز مانند تصویر پیشفاکتور را با حجم کمتر از 100 کیلوبایت و با فرمت jpg بارگذاری کنید.
تصویر4
نکته: در هر فیلد اگر اطلاعات خواسته شده وارد نشود، پیغام قرمز رنگی مبنی بر صحیح نبودن اطلاعات نمایش داده میشود.
نکته: در قسمت «تصاویر مدارک» باید تصویر مدرک موردنظر خود را برای صحت اطلاعات واردشده بارگذاری کنید. برای مثال میتوانید تصویر پیشفاکتور خود را بارگذاری کنید.
پس از ثبت درخواست شناسه فروشنده خارجی، ظرف مدت زمان 2 الی 24 ساعت در روز های غیر تعطیل شناسه فروشنده خارجی صادر می شود. در صورت تاخیر بیش از این زمان، جهت دریافت شناسه فروشنده خارجی با «سامانه فیدا» تماس حاصل فرمایید. پس از این فرآیند در صفحه مدیریت فروشندگان خارجی، یک ردیف در لیست فروشندگان اضافه میشود که فقط قسمت «شناسه فروشنده خارجی» آن خالی است.
3- رد شناسه فروشنده خارجی
اگر به هر دلیل فروشنده تایید نشود، وضعیت درخواست شما به حالت رد شده و میتوانید در ستون «توضیحات» دلیل رد درخواست خود را مشاهده کنید. اگر درخواست شما رد شد، امکان ویرایش درخواست وجود ندارد و باید فرآیند اخذ شناسه فروشنده خارجی را تکرار نمایید و همه اطلاعات را مجدد وارد کنید.
تصویر5
جهت دریافت بروزترین مباحث در حوزه تجارت و بازرگانی، با تجاریار همراه باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
خلق شخصیت کاریزماتیک تاجر | نکاتی که قبل از ورود به بازرگانی باید بدانید
راهنمای ابطال درخواست تخصیص ارز
پس از ایجاد درخواست تخصیص ارز، این امکان وجود دارد تا در صورت صلاحدید درخواست تخصیص ارز را ابطال و به سامانه جامع ارزی بانک مرکزی ارسال کنید. توجه فرمایید تنها زمانی میتوانید درخواست تخصیص ارز را ابطال کنید که وضعیت آن «تخصیصیافته»، «آماده برای تخصیص» یا وضعیت فعالیت «اتمام» باشد.
راهنمای تعیین منشا ارز
تمام کالاهایی که بهصورت بانکی، بدون انتقال ارز ثبتشده باشند، باید در سامانه جامع تجارت اقدام به تعیین منشا ارز نموده و جهت ترخیص کالا، کد رهگیری اعلامیه تأمین ارز را دریافت نمایند.
راهنمای درخواست تخصیص ارز وارداتی (بخش دوم) – پایانی
در فرایند واردات رسمی کالا، بعد از نهایی شدن ثبت سفارش و جهت دریافت مجوز خرید ارز، بازرگان میبایست نسبت به ارائه درخواست تخصیص ارز در سامانه جامع تجارت بپردازد.
راهنمای دریافت شناسه کالای وارداتی (بخش دوم) – پایانی
شناسه کالای وارداتی؛ شناسه ای منحصربفردیست که به ازای خصیصه های موجود در محصول، طی فرآیندهای تجاری به محصولات تخصیص داده میشود.
راهنمای دریافت شناسه کالای تولیدی (بخش دوم) – پایانی
شناسه کالای تولیدی؛ شناسه ای منحصربفردیست که به ازای خصیصه های موجود در محصول تولید شده، در سامانه های تجاری به محصولات تخصیص داده می شود.
دیدگاهتان را بنویسید